Slovenci otvaraju pogon za proizvodnju kozmetike u Grdelici

Bez autora
Oct 04 2011

Slovenačka firma za proizvodnju preprata za frizerske salone "Mitja" iz Slovenije najavila je danas otvaranje proizvodnog pogona u mestu Grdelica kod Leskovca u kome će posao dobiti 50 ljudi. Iz Sežane u Grdelicu biće prebačena celokupna proizvodnja. Početak proizvodnje planiran je za decembar ove godine, ali uslov je da u međuvremenu stignu sve neophodne dozvole koje su tražiene od nadležnih u Srbiji. Proizvodnja će se preseliti na jug Srbije zbog jeftinije, ali kvalitetne radne snage. Leskovac ima dugu tradiciju u proizvodnji kozmetike, a misli se pre svega na "Nevenu" i "Zdravlje". Već je obavljen jedan krug razgovora sa prijavljenim kandidatima za posao, a slede još dva kruga.

Slovenci otvaraju pogon za proizvodnju kozmetike u GrdeliciSlovenačka firma za proizvodnju preprata za frizerske salone "Mitja" iz Slovenije najavila je danas otvaranje proizvodnog pogona u mestu Grdelica kod Leskovca u kome će posao dobiti 50 ljudi.

Vlasnik te firme Mitja Tavčar rekao je da će iz Sežane u Grdelicu biti prebačena celokupna proizvodnja.

"Početak proizvodnje smo planirali za decembar ove godine, ali uslov je da u međuvremenu stignu sve neophodne dozvole koje smo tražili od nadležnih u Srbiji", kazao je Tavčar koji ima 33 frizerska salona u Sloveniji.

On je istakao je da će proizvodnju preseliti na jug Srbije zbog jeftinije, ali kvalitetne radne snage.

"Leskovac ima dugu tradiciju u proizvodnji kozmetike, mislim pre svega na 'Nevenu' i 'Zdravlje'. Već smo obavili jedan krug razgovora sa prijavljenim kandidatima za posao, a slede još dva kruga", istakao je Tavčar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik